Отборите на Фулъм и Ливърпул завършиха при 1:1 в мач-реванш от полуфиналите

...
Отборите на Фулъм и Ливърпул завършиха при 1:1 в мач-реванш от полуфиналите
Коментари Харесай

Ливърпул не победи Фулъм, но си осигури финал за Карабао Къп

Отборите на Фулъм и Ливърпул приключиха при  1:1  в мач-реванш от полуфиналите на Карабао Къп. Така с общ резултат 3:2 мърсисайдци не престават към финала, където ще срещнат Челси.

През първото полувреме по-добрият тим беше Ливърпул, а Луис Диас откри в 11-ата минута. Лондончани възвърнаха равенството в 77-ата минута посредством Иса Диоп, в идващите минути домакините натиснаха за втори гол, само че до подобен не се стигна.

Още в първата минута Ливърпул имаше късмет да сътвори нещо по-опасно от статично състояние. Харви Елиът центрира, а в наказателното на Фулъм Луис Диас стигна до топката и стреля с глава, само че неопределено.

В 6-ата минута Дарвин Нунес получи отляво. Той си бутна топката и нахлу във вътрешността, след което стреля с десния крайник към близкия ъгъл. Стражът на домакините обаче се оправи.

Две минути по-късно пристигна и първата доста добра опция за лондончани. Жоао Палиня се освободи и засече центриране от корнер. Той стреля от въздуха към бялата точка, само че прати топката над напречната греда на вратата, защитавана от Келъхър.

В 11-ата минута на мача Куанса прати отличен дълъг пас към Луис Диас, който съумя да поеме на гърди. Той се оправи с Тимоти Кастан и нахлу в наказателното поле отляво. Колумбиецът си я настройки и шутира. Лено стигна до топката, само че не съумя да я извади.

Девет минути по-късно Дарвин Нунес получи извеждащо подаване, което отигра с глава, в опит да смъкна към Райън Гравенберх. Топката обаче се оказа прекомерно дълга за нидерландеца, който се втурна в наказателното.

В 28-ата минута Гакпо копна топката към Дарвин Нунес, който нацели гредата. Топката стигна до Луис Диас, който пък съумя да добави, само че попадението не бе зачетено поради засада още на уругвайския нападател.

Две минути по-късно Гакпо подаде към Луис Диас отляво, който реши незабавно да стреля. Вратарят на Фулъм обаче се оправи и улови. В 32-ата минута пък Раул Хименес обстрелва вратата на мърсисайдци. Нападателят стреля по земя от отдалеченост, а Келъхър отби.

Домакините имаха съществени искания за дузпа, откакто Раул Хименес се озова на земята в наказателното на Ливърпул. Контакт имаше с Гравенберх, който го натисна откъм гърба. Съдията остави играта да продължи.

В продължението на първата част Харви Елиът прати положително центриране на далечната греда, където бяха Нунес и Гравенберх. Именно вторият се опита да стреля от въздуха, само че не нацели добре топката. 

В 51-ата минута Луис Диас проби отляво, той показва положителната си техника, след което центрира. Коди Гакпо съумя да стигне до топката и с акробатично осъществяване се опита да я насочи към вратата на Лено, само че не съумя.

Три минути по-късно гредата лиши Фулъм от изравнително попадение. Адарабиойо отклони центриране, при което Келъхър излезе напред, само че не съумя да боксира. Топката стигна до Андреас Перейра, който стреля от дребен ъгъл и нацели десния непряк дирек на вратата. При конфликта сред Келъхър и играча на Фулъм имаше и подозрения за дузпа, само че поради неналичието на ВАР в тази фаза на шампионата в допълнение преразглеждане на обстановката нямаше.

Луис Диас напредна добре в 58-ата минута, откакто се оправи с Жоао Палиня към центъра. След това той откри Дарвин Нунес, а уругвацеът потърси далечния ъгъл. Стражът на домакините обаче избави.

В 63-ата минута Дарвин Нунес стигна до топката на границата на наказателното поле. Нападателят съумя да се завърти, защото бе с тил към вратата, след което шутира с десния крайник, търсейки далечния ъгъл на вратата. Изпълнението му прелетя рисково покрай задачата, само че въпреки всичко отиде в навън.

Седем минути по-късно Райън Гравенберх реши да стреля от отдалеченост. Ударът му отвън пеналтерията обаче не бе прецизен.

В 77-ата минута Хари Уилсон проби чудесно отляво и се оправи с Конър Брадли, след което откри присъединилия се напред Иса Диоп. Защитникът отклони топката и я прати около вратаря на мърсисайдци, с цел да възвърне равенството и да върне интригата в срещата.

Две минути след гола Раул Хименес можеше да реализира цялостния поврат за домакините. Негов мощен шут обаче бе отразен от Келъхър.

В 89-ата минута мърсисайдци комбинираха добре, Харви Елиът копна към Диого Жота в наказателното. Португалецът пое на гърди, след което се забави с изстрела и в последна сметка топката му бе отнета.

FT | ФУЛЪМ - ЛИВЪРПУЛ 1:1

0:1 Луис Диас 11'

1:1 Иса Диоп 77'

Съставите на двата тима:

Фулъм: 17. Лено, 21. Кастан, 4. Адарабиойо, 31. Диоп, 33. Робинсън, 26. Палиня, 10. Кеърни, 14. Де Кордова-Рийд, 20. Уилиан, 18. Перейра, 7. Хименес

Ливърпул: 62. Келъхър, 2. Гомес, 4. Ван Дайк, 78. Куанса, 84. Брадли. 10. МакАлистър, 38. Гравенберх, 19. Елиът, 18. Гакпо, 7. Диас, 9. Нунес

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР